divendres, 5 de juny del 2015

El gat i la rata, d’Eduard López Mercadé

Eduard López Mercadé
Vaig néixer a Reus el 1961. Sóc llicenciat en  Dret. Mantinc el  blog «Col·lectiu d’antiartistes», i col·laboro a la revista digital  «Lemúria». Participo a diversos blogs col·lectius, i al projecte Quedem al Zurich?, de propera publicació a Quòrum llibres. Com a narrador i poeta publico de manera regular a diferents espais a la xarxa. He publicat diversos contes a la revista «Valors» i el recull Interseccions (Ifeelbook Editors, 2014).
Twitter: @antiartistes
Tumbrl: http://antiartistes.tumblr.com/


EL GAT I LA RATA 
(fragment)

Ella té les ungles sense pintar, una mica mossegades, o potser només desgastades, mal tallades. Quan et passa un llibre, ràpidament enretira els dits de les tapes, gairebé abans que hagin començant a descansar sobre el taulell on espera que les agafis, que passin als teus dits.
Et mira amb els ulls blaus, freds, quasi transparents, rere les ulleres una mica fosques i arrodonides.  També enretira els ulls de pressa, te’ls furta, els amaga en els seus papers  escampats, les seves piles de llibres polsegosos. Però jo li he vist –algunes vegades- una brillantor com de foc latent, com del mínim caliu que ha deixat a la llar la flama de la nit anterior.


Arola Editors publicarà en un volum col·lectiu els textos 
seleccionats en el Concurs de relats breus 'Bibliorelats'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada