divendres, 5 de juny del 2015

Entre lligalls de diaris, Josep-Lluís Sotorra

Josep-Lluís Sotorra

Nascut a Reus el 1960, viu a Premià de Mar. Té estudis d’Humanitats i de Llengua i Literatura Catalanes. Ha obtingut diversos premis de poesia. Ha publicat Proses Verticals III. Colors (1979), Açò va de veres (Premi Humanitats de narració “Ciutat de Castelló”, 1984, amb A. Porcar), I demà què, senyora Pobert? (Finalista de “La Sonrisa Vertical”, 1988), Istar, Istar (1990), Patrimoni cultural de la comarca del Priorat (2009). I relats en llibres col·lectius, entre els quals, Deu claus al pany (1991). Blog: ara que hi penso.


ENTRE LLIGALLS DE DIARIS
(fragment)

Des que ella havia vingut fins al taulell i li havia vist el nom a la fitxa vaig pensar que el destí se m'havia posat de cara. Vaig voler pensar que tots els astres s'havien alineat dalt les voltes d'aquell edifici gòtic reconvertit en biblioteca –després d'haver servit d'hospital.
Ella havia vingut fins al taulell amb passes maldestres, com si anés amb els peus aixecats pel darrere i refregant-los pel terra amb la punta dels dits per no fer soroll amb els talons que haurien ressonat —d'una manera gens desitjada— per les parets de pedra groguenca, però que en d’altres casos haurien aixecat les delícies de qualsevol. La seva delicadesa m’atreia.


Arola Editors publicarà en un volum col·lectiu els textos 
seleccionats en el Concurs de relats breus 'Bibliorelats'.

1 comentari: